Assistentiehonden.

Een hulphond is een hond die mensen kan helpen. Dit kan op verschillende manieren gebeuren en is dus inzetbaar in verschillende situaties. Te denken valt aan mensen met een angststoornis waar de hond helpt in moeilijke situaties. Of aan een hond die helpt bij kinderen met autisme, epilepsie of posttraumatische stressstoornis. Deze hulphonden die vaak assistentiehonden worden genoemd kunnen we in verschillende soorten indelen:

* ADL honden (Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen)
* Signaalhonden (voor doven en slechthorenden)
* Geleidehonden (voor blinden en slechtzienden)

Binnen Petsbehaviour Gedragscentrum richten we ons op het opleiden en begeleidden van assistentie honden. Deze honden helpen bij de dagelijkse zaken bij mensen met verschillende beperkingen. En dat opleiden en begeleiden doen we natuurlijk op een manier die past bij onze bedrijfsfilosofie. Namelijk positief en vanuit de mogelijkheden van de hond en de klant. Dat wil ook zeggen dat het mogelijk is om met een eigen hond deze opleidingen te volgen. Samen bespreken we wat de wensen zijn en wat je van je van de hond en van ons kan verwachten.

Nieuwsgierig naar de opbouw van een traject. Lees dan hier verder.


Aanschaf van een hond.

Wilt u graag een hond aanschaffen maar twijfelt u of de hond bij u of het gezin past neem dan contact op zodat wij met u mee kunnen denken.