Speuren.

Het doel van praktijkspeuren is om samen met een speurhond zo snel mogelijk een vermist persoon op te sporen door het spoor te volgen. De speurhond volgt dan een spoor dat voornamelijk bestaat uit menselijke geur.

Praktijkspeuren is een tak van hondensport die kan worden gedaan met elke hond. Natuurlijk kan er verschil zitten in hoe de hond werkt en hoe gemakkelijk de hond het spel oppakt. Maar dat maakt het natuurlijk weer leuk om te doen.
De hond werkt in een speurtuig en een lange (speur)lijn een spoor uit. Dit kan een spoor (route) zijn die net is uitgezet maar ook een spoor dat al iets ouder is. We werken op verschillende locaties dus we kunnen het moeilijker maken.

Het doel van praktijkspeuren is om snel en efficiënt de vermiste persoon te vinden. Daarbij leert de hond de specifieke geur van een bepaald persoon te volgen. Gegarandeerd een recept voor geestelijke en lichamelijke uitdaging voor hond en handler.

Praktijkspeuren zijn lessen die per uur en individueel gegeven worden. Vaak in de omgeving van Winterswijk. Er is momenteel ruimte voor nieuwe combinaties. Dus mocht je interesse hebben neem dan contact op dan plannen we samen een afspraak in.

Kosten per speurles per uur zijn €60,-